2022. június 29. Szerda
Szajoli Kölcsei Ferenc Általános Iskola

Általános Iskola

 
A koronavírus okozta egyre magasabb számú fertőzés miatt a Kormány 1102/2020. (III. 14.) Korm. határozatával a köznevelési és szakképzési intézményekben új – digitális – munkarend bevezetéséről döntött. Eszerint 2020. március 16. napjától az iskolákban a nevelés-oktatástantermen kívüli, digitális munkarendben került megszervezésre, amely a tanév zárásásig megmaradt. 
 
Magunk felé megfogalmazott fontos elvárásunk, hogy valamennyi tanuló számára egyenlő esélyt adjunk a tanuláshoz a digitális oktatásban is, illetve az ehhez szükséges megfelelő eszközök és módszerek rendelkezésre állását biztosítsuk. Alapvető célunk, hogy a tantervi követelmények teljesíthetők legyenek az esetleges digitális munkarend során is, így ehhez minden lehetséges támogatást megadunk.
 
Ennek keretében a tanulók az informatika órákon, illetve a hagyományos keretek között tartott tanórákra becsempészve is találkozhatnak az intézményünk által kialakított új rendszerrel, a Microsoft Office 365 különböző szolgáltatásaival, a Teams alkalmazással.
 
Intézményünk törekszik arra, hogy minden tanuló elsajátítsa ezen rendszerek használatát, hogy egy esetleges újabb digitális munkarend bevezetése során minél önállóbban tudjanak bekapcsolódni a tanulás folyamatába, ezzel is csökkentve a családok leterheltségét.
 
Fajka Nikolett
digitális munkaközösség-vezető
 
Az alábbi linkeken keresztül elérhető videók segítenek eligazodni az új felületek között, bemutatják azok használatát. Segítséget nyújtanak az otthoni feladatok beadásához, a tanárokkal, diáktársakkal való kommunikáció kialakításához.
 
Bejelentkezés:
 
https://www.youtube.com/watch?v=_b7GrQ6JcM4&ab_channel=OkosatOkosan
 

Microsoft Team működése:

https://www.youtube.com/watch?v=4wBwhJGOHws&ab_channel=TiborDalotti
https://www.youtube.com/watch?v=K4fMxVZZasQ&ab_channel=TiborDalotti
 
 
Feladat visszaküldése:

https://www.youtube.com/watch?v=0jVpTC3JqeU&ab_channel=OkosatOkosan