2022. június 29. Szerda
Szajoli Kölcsei Ferenc Általános Iskola

Általános Iskola

Tehetséggondozás

 
 
 
 
Iskolánk széles körben biztosít lehetőséget a tanulóknak, hogy a tehetségük kibontakozhasson. Hosszú ideje fontosnak tartjuk a tehetséges tanulókkal való foglalkozást is.
 
Néhány fontos részét kiemelem a tehetséggondozó munkánknak:
 
A 2017-2018-as tanévtől kezdve az 5. osztályos tanulók kerültek a fejlesztésünk középpontjába. Számukra komplex tehetségfejlesztő programunk elemeként tehetségfelismerő foglalkozásokat tartunk délutánonként játékos formában.
A képességek fejlesztésén túl a személyiség tényezőket is megfelelő irányba igyekszünk formálni. A tehetséges gyermekek erős, és gyenge oldalának fejlesztése, a megfelelő légkör megteremtése ugyanúgy nagy hangsúlyt kap programjainkban, mint a pihenés, vagy a szabadidős programok megszervezése, amelyek biztosítják a feltöltődést. Iskolánk - eddigi sikeres pályázataink eredményeképpen - jelentős eszközállománnyal, illetve lehetőségekkel várja a tanulókat a sportolásra. Számos eredményünk bizonyítja, hogy a sport eddig is erős oldala volt az iskolának. A szellemi fejlődés mellett kiemelt jelentősége van a programjainkban a testi fejlődésnek is. Bármelyik oldal elhanyagolása a másik oldalon elért teljesítményben is megmutatkozik, ezért igyekszünk a kettőt együtt fejleszteni. (a gyermekek testi és szellemi képességeit)
 
Kiemelten fontosnak tartjuk a családdal való hatékony együttműködést. A tehetséggondozást nem tudja a szülő közreműködése nélkül megoldani az iskola.
 
Tanácsadói rendszert szeretnénk beindítani, amitől jó eredményeket várunk a tehetséggondozásban (tanácsadás a tanuló számára, a szülő számára).
 
Tehetségpontként működött az iskolánk. Szerettünk volna továbblépni ezen az úton. A pedagógusok elkötelezettek, minden szükséges kompetencia a rendelkezésre áll céljaink eléréséhez, ami nem más, minthogy minden tanulónk tehetségét a lehető leghatékonyabb módon bontsuk ki, s ők sikeresek és értékesek legyenek.
 
Nagy öröm számunkra, hogy 2018. március 24-én iskolánk a IX. Kárpát-medencei Tehetségnapon a Szent Margit Gimnáziumban, Budapesten átvehette az Akkreditált Kiváló Tehetségpont címet.